Wie ben ik?

Over mij

Mijn naam is Sandra Stoopen-Brandsma. In 1988 heb ik de 4-jarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek aan de HAN Nijmegen afgerond. Na vele jaren ervaring als diëtist bij een thuiszorgorganisatie heb ik in juli 2015 de stap genomen om mijn eigen praktijk te starten. Voeding in relatie tot gezondheid interesseert mij enorm. Deze kennis wil ik graag gebruiken om anderen te helpen bij het vinden van oplossingen bij problemen betreffende zijn of haar gezondheid. Hierbij houd ik rekening met ieders persoonlijke situatie, wensen en mogelijkheden.

Daarnaast heb ik in 2014 de post HBO-opleiding praktijkondersteuner somatiek aan de HAN VDO Nijmegen afgerond en werk ik als praktijkondersteuner in een huisartsenpraktijk. Hier begeleid ik met name patiënten met diabetes mellitus en houd ik mij bezig met de ouderenzorg. Daarnaast heb ik in mijn opleiding tot praktijkondersteuner veel geleerd over de hart- en vaatziekten en astma/COPD.

Door de kennis van beide vakgebieden te combineren, ligt mijn expertise bij diabetes, voeding bij hart- en vaatziektes (verhoogd cholesterol, verhoogde bloeddruk), voeding bij ouderen (te denken aan onbedoeld gewichtsverlies), ondervoeding en vanuit eigen interesse voeding bij maag- darmproblemen (PDS, obstipatie, voedingsintolerantie, coeliakie).

Om mijn kennis up-to-date te houden, volg ik regelmatig scholingen, ga ik naar symposia en lees ik vakbladen.

Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici (registratienummer 29907080889) en ben lid van de DCN (Diëtisten Coöperatie Nederland).

De titel diëtist is beschermd en mag alleen worden gebruikt na een afgeronde opleiding Voeding en Diëtetiek. Het is een wettelijk erkend beroep zoals beschreven in Wet BIG artikel 24.

Een diëtist heeft beroepsgeheim en zal de gegevens van cliënten te allen tijde vertrouwelijk behandelen.

Interesse gekregen?

Ik hoor graag van u